Taste my photons…

Noorderlicht Galerij, Groningen

5 maart – 17 april

Ruth van Beek, Wim Bosch, Bert Danckaert, Elspeth Diederix, Eric Jan van de Geer, Michael John Whelan, Sabrina Jung, Astrid Korntheuer and Ingo Mittelstaedt

Noorderlicht is gekend om haar indringende, maatschappelijk bewogen tentoonstellingen. Met Taste my photons… wordt de aandacht verlegd naar het fotografisch medium zelf. In werk van negen fotografen uit binnen- en buitenland is de realiteit zo ingekaderd dat er een kunstmatige en fragiele constructie overblijft. De ogenschijnlijk formele en abstracte beelden geven zich niet snel bloot, maar juist hun gefingeerde afstandelijkheid verleidt tot scherper kijken en ontdekken. Taste my photons… is een pleidooi voor de diepgang van de trage blik. Het is een tegenwicht voor het alledaagse bombardement van beelden, waarin we slechts oppervlakkig kunnen doordringen.

Taste my photons… is samengesteld door gastcurator Wim Bosch in het kader van het Noorderlicht PhotoLab.

Opening zaterdag 5 maart om 17.00 uur door Caroline von Courten, managing editor van Foam Magazine en curator. In aanwezigheid van de fotografen.

6 maart, 15:30 uur, gratis toegang

Onder leiding van Hester Keijser, beeldend kunstenaar, curator en schrijfster van ondermeer het fotoblog Mrs. Deane, gaan een aantal exposanten in gesprek over hun werk en de tentoonstelling Taste my photons…. Bezoekers worden uitgenodigd deel te nemen aan het gesprek.

U bent van harte welkom! We stellen het op prijs als u zich bij ons aanmeldt: info@noorderlicht.com of telefoonnummer 050-318 22 27.


Simple Present #370 (Havana), Bert Danckaert, 2010